luni, martie 10, 2008

Pandurii - Steaua 0-1 / Sau de la Joga Bonito la Hei Rup!

Din pacate meciul de sambata a fost asa cum ne asteptam, clasicul meci greu pentru Steaua: in deplasare, pe un teren prost si impotriva unei echipe mici, artagoase si in foame de puncte. Bineinteles ca presa nu a prevazut un meci greu pentru Steaua. Pentru ca 99% din analistii de sport din Romania analizeaza superficial; sunt sigur ca toti ati observat cum AC Milan este o echipa de pensionari expirati cand sunt condusi, dar au o experienta si o calitate extraordinara atunci cand conduc. Tocmai din acest motiv nu prea pun la suflet ceea ce spun ziaristii, in frunte cu Ovidiu Ioanitoaia, care in ultimul sau post despre Steaua analizeaza jocul Stelei cu o superficialitate pe care o intalnesti in clasele I -IV: Steaua fara Dica nu poate, Sud-americanilori li s-au suit laudele la cap iar Nicolita nu a reusit sa iasa din pasa proasta inceputa la Iasi. Daca asta a inteles Maestrul Ioanitoaia despre jocul Stelei poate ca ar trebui sa am mai multa incredere in parerile mele.
Steaua a facut intr-adevar un meci mediocru sambata seara dar trebuie sa intelegem si de ce. Lipsa lui Dica a fost importanta, mai ales ca Dica este tinut om la om in fiecare meci, astfel ceilalti stelisti avand mai mult spatiu la dispozitie; fara acest spatiu si cu un gazon extrem de greu Steaua nu a reusit sa repete jocul combinativ din meciu cu Cluj. Asa cum a remarcat si domnul Ioanitoaia, Banel a fost foarte slab aseara, insa Nicolita este iesit din forma de foarte mult timp. Din pacate pentru Banel un jucator de fotbal are nevoie de macar o singura calitate pe langa "plamani de otel" sau aluminiu sau ce vreti voi, iar Nicolita nu reuseste sa-si gaseasca aceasta a doua calitate.
Cu siguranta ca cei 3M veninti in aceasta iarna nu au facut o partida foarte buna. Insa ei au muncit foarte mult pe un teren cu care cu siguranta nu sunt obisnuiti. Eu am vazut daruire iar domnul Ioanitoaia a vazut jucatori cu aere.
Steaua nu a facut un meci foarte reusit aseara si in orice caz nu a facut un meci spectaculos cum a fost cel cu CFR, dar a castigat 3 puncte in niste circumstante foarte grele, circumstante peste care nu stiu daca am fi trecut cu alt antrenor. Si asa am ajuns la Lacatus, un antrenor cu surprinzator de multi contestatari in Ghencea. Sincer sa fiu eu sunt surprins de cat de bine pregateste Lacatus meciurile, si mai ales de cat de bine joaca Steaua tactic. Dupa mine acesta este momentul in care trebuie sa ne punem toti in spatele echipei si sa o sprijinim neconditionat, ramanand sa tragem linie la sfarsitul campionatului atunci cand vom avea destul timp sa analizam antrenorul, conducerea, echipa si de ce nu, suporterii.

Niciun comentariu: