joi, februarie 21, 2008

Primul "11" - Sau multe solutii inseamna multe compromisuri

Mini returul sta sa inceapa si antrenorul Stelei are o grea misiune in a alege primul "11". Dupa ce an de an am fost obisnuiti cu un lot subtire unde prima accidentare destabiliza jocul echipei iata ca anul acesta avem solutii, chiar prea multe.
Exista cateva certitudini, Zapata in poarta, Goian si Ghionea fundasi centrali, Nicolita mijlocas dreapta, Dica in fata probabil in spatele varfului si Pepe Moreno varf impins. De aici incep intrebarile.
Prima intrebare: fundasii laterali. Multa lume uita ca Emeghara este fundas dreapta de meserie ceea ce inseamna ca Lacatus trebuie sa faca primul compromis adica sa-l titularizeze pe Emeghara pe stanga in dauna a doi fundasi stanga de meserie.
Urmeaza mijlocul, aici prima problema ar fi daca Lacatus va alege sa joace cu unul sau doi inchizatori. Bicfvalvi a fost imprumutat iar Lovin nu poate emite pretentii, astfel raman trei jucatori: Ov Petre, Radoi si Pleasan. Ov Petre a avut un tur excelent, Radoi este capitanul echipei iar Plesan este jucatorul complet la mijloc, cel care stie sa deposedeze si stie sa si dribleze. Alegerea este foarte dificila, pentru ca este greu sa lasi doi dintre acesti trei jucatori pe banca, iar daca nu o faci inseamna ca trebuie sa il sacrifici pe Dayro Moreno.
Pe partea stanga Mendoza pare favorit, iar acesta este tot un compromis pentru ca el se simte mult mai bine in pozitie centrala ofensiva. Dar mutarea lui Mendoza in centru ar insemna titularizarea lui Surdu pe stanga si cum Pepe Morena este titular incontestabil Lacatus ar trebui sa-l sacrifice pe Dayro Moreno plus unul dintre cei trei mijlocasi de care am vorbit mai devreme. In fine, Dayro Moreno desi cel mai scump transfer al iernii, de altfel singurul transfer definitiv, pare a avea postul de titular amenintat din toate partile; probabil ca sansa lui ar fi fost plecarea lui Dica
Lacatus are cu siguranta in fata niste alegeri dificile atat in privinta titularilor dar si a sistemului de joc. In incheiere trebuie remarcat ca desi marea majoritate a posturilor sunt acoperite avem cateva lacune. Astfel, Nicolita nu are nici un fel de concurenta pe postul de mijlocas stanga, Nesu si Petre Marin, fundasi stanga, par a pierde lupta pentru titularizare in fata unui fundas dreapta, iar mijlocas stanga se pare ca va juca un atacant.