miercuri, iulie 30, 2008

Vaslui - Steaua 1-0 / Sau optimistul incurabil

Dupa greseala Carlosiana facuta de Zapata, Vaslui a deschis scorul si nu a mai scapat meciul din mana. Steaua nu si-a revenit din soc si nu a pus in nici un moment poarta adversa in pericol practicand un joc lent si presarat cu foarte, foarte multe greseli. Aceste greseli au facut sa nu putem pune presiune pe advesar si astfel am ajuns sa gasim doar doua ocazii chinuite la poarta modovenilor; una pe repriza.
Probabil ca multi au fost dezamagiti de jocul lui Dayro din acasta seara dar nu el este cel vinovat. Treaba lui Dayro este sa scoata adversari din joc, sa gaseasca solutii grele, evident asta prespune ca multe baoane vor fi irosite. Dar treaba inchizatorilor si a fundasilor este sa dea siguranta, ceea ce nu au facut. Pasele lui Tiago si Ov Petre au fost execrabile si asta ne-a costat.
Trebuie totusi remarcat faptul ca avem in sfarsit jucatori de banda. Janos Szekely si Razvan Ochirosii au fost cei mai buni stelisti astazi si singurii - poate impreuna cu Radoi - care au avut mai putine greseli decat reusite, . De altfel Razvn Ochirosii este un jucator ce creste intr-un meci cat altii intr-un sezon si este clar ca este doar o chestiune de timp pana va castiga definitiv lupta cu Banel pentru un loc de titular. Din punctul meu de vedere imi pare rau ca vine Toja.
Nimic nu este jucat dar trebuie sa ne schimbam atitudinea, iar Lacatus trebuie sa demonstreze ca este un bun psiholog pentru ca Steaua nu sufera tactic ci sufera de lipsa de incredere si concentrare. Pana nu vom sa reusi sa legam pase nu avem cum "sa facem bine".