joi, martie 06, 2008

Pandurii - Steaua / Sau lupta cu prostul obicei

Steaua joaca sambata in deplasare cu Pandurii si toti speram intr-o surpriza, adica sa bata Steaua. Spun ca ar fi o surpriza, pentru ca Steaua joaca prost in deplasare si joaca si mai prost dupa o victorie importanta. Astfel ca un meci acum in deplasare cu echipa artagoasa, ambitioasa si in mare foame de puncte va fi un test greu de trecut.
Lacatus nu-i va putea folosi pe Lovin si pe Dica ceea ce inseamna aproape sigur ca cei 3M vor fi titulari. In functie de pozitia lui Radoi in teren vom vedea revenirea lui Plesan sau Ghionea in primul "11".
Probabil ca steaua va juca in 4-4-2 cu Dayro Moreno in rol de atacant retras in locul lui Dica. Insa jocul nu se va castiga la tactica ci la pase. Va fi foarte important sa tinem mingea si sa controlam jocul, sa nu lasam adversarii sa se entuziasmeze sau sa-si faca sperante. Din pacate dupa inceputurile catastrofale de meci din acest sezon probabil ca vom incepe acest meci la sigur fara sa riscam nimic, lucru care le poate da celor de la Pandurii sansa sa conduca jocul. Ramane de vazut cum va motiva Lacatus echipa si cum va gandi inceputul partidei, inceput ce pare sa fie cheia spre cele 3 puncte.

marți, martie 04, 2008

Omul meciului cu CFR/ Sau I'm Lovin' it

Este foarte foarte greu sa remarci un singur jucator la meciul de aseara si poate nici nu este corect. Toti jucatorii au jucat foarte bine. Si totusi tocmai pentru ca nu a fost laudat pe nici un canal media as vrea sa-l remarc pe Lovin.
In general Lovin nu este unul din jucatorii mei preferati, in plus nu as fi crezut ca va prinde primul "11" in acest retur fara ca Steaua sa aiba accidentati si mai ales intr-un meci cu CFR. Lacatus l-a introdus in locul lui Plesan si surprinzator pentru mine nu a gresit. Lovin a avut un travaliu extraordinar si desi nu am vazut o grafica in acest sens cred ca a alergat cel mai mult din echipa noastra.
Insa poate necaracteristic pentru el, a alergat cu mult folos, reusind deposedari si mai ales pase exacte. A intrat in combinatii si desi nu a reusit niciodata sa accelereze, nici nu a incetinit fazele. Din pacate pentru el cartonasul galben incasat il face sa piarda sansa de a avea continuitate si un loc de titular.

luni, martie 03, 2008

Steaua - CFR 3-1 / Sau Steaua 1/2 Joga Bonito

A trecut o zi de la meciul cu CFR deci putem face o analiza a meciului la rece. Meciul de ieri a avut toate ingredientele unui "classic" ; rasturnari de situatie, ratari imense, contra-atacuri, greseli de arbitraj, proteste, un public fabulos, goluri, insa cel mai important: un joc de calitate.
Seara a inceput execrabil pentru stelisti, la fel ca la Iasi am luat gol imediat. Insa in retrospectiva imi pare bine ca a venit acel gol, pentru ca ce a urmat a fost cu atat mai frumos. Publicul a rabufnit incredibil si a creeat o atmosfera de stadion turcesc, intregul stadion a vibrat refuzand sa accepte o infrangere si echipa a reactionat instantaneu. Golul Clujului a fost practic urmat de cele mai frumoase 40 de minute pe care le-am vazut in acest secol la Steaua. Steaua a jucat cursiv, rapid, din devieri, a driblat si a presat fara oprire. Golul a venit norocos dar meritat.
In repriza a doua dupa ce am reusit golul doi insa, ne-am retras. Acesta este lucrul care a stricat o seara perfecta. Steaua a fost superioara la toate capitolele dar s-a retras. O retragere care a adus un penalty clar pentru CFR, neacordat de Tudor. In ultimile minute am mai tremurat la ocazia lui Fabbiani si am explodat la golul lui Ov Petre.
In final trebuie remarcata forta de joc a Stelei, forta data in primul rand de cei 3M care au dovedit ca sunt jucatori adevarati de fotbal. Driblingurile lui D. Moreno, centrarile si suturile lui Mendoza si felul in care a tinut P Moreno mingea pentru a o trimite apoi exact la un coechipier, in aceleasi conditii in care Iacob nu ar fi reusit nici macar preluarea, ei bine toate aceste lucruri au facut din Steaua aseara o echipa extrem de puternica. Steaua s-a bazat in ultimul timp pe blazon, pe public, pe organizare in joc, pe determinare si pe mentalitate insa aseara a castigat datorita valorii. Pacat totusi ca ne-am retras prematur, pacat ca nu am controlat jocul 90 minute si am lasat adversarilor sansa de a gasi scuze in ghinion si arbitrii.