miercuri, mai 14, 2008

Cazul Dica

Sezonul de transferuri a inceput iar capul de afis este o posibila plecare a lui Nicolae Dica la CFR Cluj. Inclin sa cred ca aceasta mutare nu se va realiza pentru ca cei din conducerea Stelei stiu ca astfel ar valida superioritatea financiara a celor din Cluj.
Chiar daca Dica nu va pleca, raman declaratiile sale. Nicolae se pare ca s-a saturat de Steaua si s-a saturat sa faca performanta, s-a saturat sa joace la cea mai importanta echipa a Romaniei, s-a saturat sa castige aproape jumatate de milion de euro pe sezon aici includ si primele, si s-a saturat sa joace pentru noi, publicul stelist. Reactia stelistilor a fost rapida si unanima.... "du-te Dica...Du-te...."
Si totusi, poate ar trebui sa ne intrebam de ce vrea un jucator ca Dica sa plece la Steaua...si nu numai atat, dar cum e posibil sa-si doreasca atat de mult incat sa declare fatis asta... cum este posibil asa ceva??? Poate ca raspunsul la aceasta intrebare il gasim in alta intrebare.... Cum este posibil ca un jucator ce a fost constant de 4 ani incoace cel mai bun marcator al echipei desi nu este varf autentic sa fie cel mai fuierat si injurat jucator al echipei? Cum este posibil ca un jucator care in cupele Europene ne-a incantat cu golurile sale superbe (vezi Lens, Boro, Lyon, D.Kiev etc etc etc etc etc....) sa fie cel mai injurat si fluierat dintre stelisti? Orice raspuns ati avea trebuie sa intelegem un lucru: Dorinta lui Dica de a pleca nu este dovada lipsei de loialitate, ci doar reactia normala a unui om satul sa fie fluierat si injurat.
Ca incheiere as vrea sa ne gandim putin la ce inseamna si de unde vine cuvantul suporter. Cu siguranta ca este normal ca suporterii Stelei sa fie exigenti, dar nu cumva s-a ajuns prea departe? Nu cumva jucatorii la Steaua sunt prea repede injurati si prea putin incurajati? Nu cumva ne umilim eroii de ieri prea repede?

Niciun comentariu: